Perspektiv, motiv og utsnitt.

Området er sikret, dronen er klar for avgang, du flyr den avgårde og starter å fotografere. Kanskje har du et motiv som skal fotograferes, kanskje satser du på å finne noe mens du flyr. Det er uansett like kjedelig å måtte lande på grunn av lavt batterinivå, men ikke sitte med følelsen av å ha fanget noen spesielt gode bilder.
Hva skal til for å kunne øke sannsynligheten for et godt dronefoto? De mest kjente landskapsmalerne brukte måneder, noen kanskje lengre på et bilde, det var tidkrevende og dyrt. For å male et godt bilde av landskapet krever det ofte gode forberedelser, en plan og kanskje en dose inspirasjon.  I dag krever det ikke mye å knipse et bilde, men kanskje har vi litt å lære av det å planlegge bildet før fotograferingen. Litt inspirasjon, litt research samt en viss idé på hva du er ute etter så kommer du langt.
Se for eksempel etter mønster og noe som skiller seg ut fra mønsteret. 

Lys og mørke.

Lys er elementært for å kunne ta bilder, graden og vinkelen av lys har mye å si for hvordan motivet oppfattes i fotografiet. Tenk eksempelvis på hvor solen går ned og når den går ned, kanskje er et skumringsbilde finere av motivet enn direkte sol. Når solen lav, kan den kaste lange skygger man kan bruke til å skape spennende motiver.
Bildet under ville nok sett helt annerledes ut hadde det vært direkte sol.  

 

Teknisk kjennskap.

Lær deg å kjenne dronen, bli komfortabel med kontrolleren og innstillingene på dronen. Det å manøvrere seg frem til riktig utsnitt eller klare å fange de rette øyeblikkene kan kreve god kjennskap til dronen. Et annet triks er også å ta masse bilder, har du et minnekort som tillater det og godt med batteri så ikke vær sparsom på bildetakingen. Bruker du en mobilskjerm for å styre dronen kan det være elementer man går glipp av, har du en god bildebank så kan det hende man har fanget det rette øyeblikket/utsnittet uten å være helt klar over det ved fotograferingen.